The weather is strange in the Netherlands. One moment, the rain falls from the sky and a few minutes later the sun shines again, like it never was away. Almost like spring has began. I even saw a few flowers already!

I have to say that in these days my weather app my best friend is, so I can choose the moments to go outside. There is a big mud pool In the chicken coop and I feel sorry for my chickens. They would like to take a sand bath, not a mud bath. Maybe you think I’m a bit weird, but I’m very fond of my chickens. In winter there are not many plants in my garden so I let the chickens have the whole garden to walk through. I love to see how much they like it! I’ve even trained them to eat out of my hands and to get back into the coop when they have to. When I go outside they follow me. Fantastic, right? The next step is to have them do tricks. I once saw a video on the internet of a chicken that did a whole course and at last jumped through a hoop. How cool is that? You may laugh, it’s okay. When I’m busy with the chickens outside, my boyfriend is laughing at me. I don’t care, I take good care of my animals!

The love of animals is something special. We also have two cats and a dog and they are my best friends. They are always happy when I come home and cuddling with me in the evening. For them you are everything and I think that’s very special. I can not imagine my life without animals. Ideally, we would like more animals, but that does not allow our space now. My biggest dream is to live on a farm with lots of animals and a big vegetable garden. To be so self-sufficient for a large part. And that I can then bake and photograph the whole day in the kitchen. Probably this remains a dream, but what would it be nice if something of all this could come true!

The idea for these cookies comes from the book ‘Sweet’ by Yottam Ottolenghi & Helen Goh ‘. I adjusted the recipe slightly, but they look almost the same. They are really nice! Maybe it’s a bit trickier to make the marshmallow, but if it works, it’s been worth it.

 

——————————————-

 

Het is raar weer in Nederland. De regen valt met bakken uit de hemel en een paar minuten later schijnt de zon weer. Ik moet zeggen dat in deze dagen buienradar mijn beste vriend is, zodat ik tussen de buien door even naar buiten kan. Bij het kippenhok is het inmiddels een grote modderpoel en ik heb met ze te doen. Ze verlangen naar hun zandbadje.Ik kan me voorstellen dat jullie mij nu een rare vogel vinden, maar ik ben heel erg gesteld op mijn kippen. Nu er niet veel planten in de tuin staan, laat ik ze wel eens door de hele tuin scharrelen. Ik kan er van genieten als ik zie hoe leuk ze dat vinden! Inmiddels heb ik ze zo getraind dat ze uit mijn handen komen eten en dat wanneer ik ze weer in het hok wil doen ze naar mij toe komen rennen. Fantastisch toch? De volgende stap is om ze truckjes te laten doen. Ik zag ooit een filmpje op internet van een kip die een heel parcours deed en op het laatst door een hoepel sprong. Hoe gaaf is dat? Jullie mogen best lachen hoor, wanneer ik weer met de kippen buiten bezig ben staat mijn vriend mij vanachter het raam uit te lachen. Ach, ik zorg goed voor mijn beestjes!

De liefde van dieren is toch iets bijzonders. We hebben ook nog twee katten en een hond en ze zijn mijn beste maatjes. Ze zijn altijd blij als je thuis komt en komen ‘s avonds lekker knuffelen. Voor zo’n beestje ben je alles en dat vind ik heel speciaal. Ik kan mijn leven niet voorstellen zonder dieren. Het liefste zouden we nog meer dieren willen, maar dat laat de ruimte nu niet toe. Mijn grootste droom is om op een boerderij te wonen met heel veel dieren en een grote moestuin. Om zo voor een groot deel zelfvoorzienend te zijn. En dat ik dan de hele dag in de keuken kan bakken en fotograferen. Waarschijnlijk blijft dit een droom, maar wat zou dat mooi zijn als iets van dit alles uit zou kunnen komen!

Het idee voor deze koekjes komt uit het boek ‘Sweet’ van Yottam Ottolenghi & Helen Goh’. Ik heb het recept iets aangepast, maar ze zien er bijna hetzelfde uit. Ze zijn echt mega lekker! Misschien is het wat lastiger om de marshmallow te maken, maar als het lukt is het alle moeite waard geweest. 

S’mores cookies
for about 20 cookies

 

Ingredients

Cookies

 • 150 g butter, room temperature
 • 75 g granulated sugar
 • 40 g light brown sugar
 • 1 big egg yolk (use the egg white for the marshmallow)
 • 250 g flour
 • 1/4 tsp salt
 • milk

Marshmallow

 • 75g granulated sugar
 • 40g glucose syrup
 • 30ml water
 • seeds from 1/2 vanilla bean
 • 50g egg white (from 2 eggs)
 • 1 tbsp granulated sugar

Chocolate glaze

 • 100 g dark chocolate, finely chopped
 • 100 g milk chocolate, finely chopped

Instructions

Cookies

 1. Put the butter with both sugars in a bowl and beat until light and fluffy. Add the egg yolk and beat until incorporated. Sift the flour and salt above the bowl and mix until you have a smooth dough. If the dough is dry or crumbly, you can add some milk (one teaspoon at a time). Make a flat disc of the dough and cover in plastic foil. Put into fridge for at least an hour (or a whole night).
 2. Preheat oven to 170℃.(338℉). Cover two baking sheets with baking paper, set aside.
 3. Remove dough from the fridge and put on a light floured surface. Roll out until the dough is 1/2 cm thick. With a round cookie cutter (about 6 cm) put out cookies from the dough and put on the baking sheets. Bake 12-15 minutes, until golden brown at the edges. Let cool down on the baking sheets.

Chocolate glaze

 1. When the cookies are cooled down, make the chocolate glaze. Put the chocolate in a small bowl and place on a pan with soft boiling water (the bowl may not touch the water). Stir until the chocolate is melted.
 2. Dip the half of the cookies in chocolate, so that 1 side is fully covered with chocolate. Put the cookies back on the baking paper with the chocolate side faced up and let dry. You can crumble a cookie and put some crumbs on the chocolate, if you like.

Marshmallow

 1. Bring sugar, glucose syrup, water and vanilla seeds to a boil in a small pot and let it boil until is has a temperature of 118 ℃ (244 F).
 2. Whip egg whites until foamy and add one tablespoon sugar. Whip until stiff.
 3. Keep whipping and pour the hot sugar in a thin beam into the egg whites. Whip until the foam is cool and firm.
 4. Put the marshmallow in a piping bag fitted with a round tip and pipe some on the other half of the cookies (wich aren’t covered with chocolate). Put the chocolade cookies on top and let dry for 2 hours.

 

 

————————————————————-

 

 

S’mores koekjes
voor ongeveer 20 koekjes

 

 

Ingrediënten

Koekjes

 • 150 g boter, kamertemperatuur
 • 75 g fijne kristalsuiker
 • 40 g lichtbruine basterdsuiker
 • 1 grote eidooier (gebruik het eiwit voor de marshmallow)
 • 250 g bloem, plus extra om te bestuiven
 • 1/4 tl zout
 • voeg eventueel wat melk toe als het deeg te korrelig en droog is

Marshmallow

 • 75g kristalsuiker
 • 40g glucosestroop
 • 30ml water
 • zaadjes van 1/2 vanillestokje
 • 50g eiwit (van 2 eieren)
 • 1 el suiker

Chocolade glazuur

 • 100 g pure chocolade, fijngehakt
 • 100 g melk chocolade, fijngehakt

 

Bereiding

Koekjes

 1. Doe de boter met de kristal- en basterdsuiker in een grote kom en klop tot een licht en luchtig mengsel. Voeg de eidooier toe en klop tot deze is opgenomen. Zeef de bloem en het zout erboven en meng tot een samenhangend deeg. Als het deeg korrelig en droog is voeg je steeds een theelepel melk toe tot het een mooi samenhangend deeg is wat niet kleeft. Maak een deegbal, sla plat zodat je een schijf hebt en verpak in plasticfolie. Leg minstens 1 uur in de koelkast, maar het liefst een hele nacht.
 2. Verwarm de oven voor op 170℃. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en zet opzij.
 3. Haal het deeg uit de koelkast en leg op een met bloem bestoven werkblad. Laat 5 minuten liggen. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1/2 cm dikte. Steek met een ronde uitsteker van ongeveer 6 cm zo veel mogelijk rondjes uit en leg deze op de bakplaten. Bak 12-15 minuten in de oven tot de koekjes rondom langs de rand licht goudbruin van kleur zijn. Haal ze uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen.

Chocolade glazuur

 1. Zodra de koekjes bijna zijn afgekoeld kun je het chocolade glazuur gaan maken. Doe de chocolade in een kleine kom en zet deze op een pan met een laagje zacht kokend water. Het water mag de bodem van de kom niet raken. Roer af en toe tot de chocolade is gesmolten.
 2. Doop (eventueel met behulp van een vork waar je het koekje oplegt) de helft van de koekjes in de chocolade, zodat 1 kant volledig is bedekt met chocolade. Leg met de chocoladekant boven terug op de bakplaat en laat de chocolade hard worden. Bestrooi de chocolade eventueel met een verkruimeld koekje, maar doe dit wel als de chocolade nog niet hard is.

 

Marshmallow

 1. Breng de suiker, glucosesiroop, water en vanille zaadjes aan de kook in een klein pannetje. Laat koken tot een temperatuur van 118℃.
 2. Klop intussen de eiwitten in een andere kom. Klop ze licht schuimig en voeg dan de suiker toe. Klop tot de eiwitten stijf zijn.
 3. Blijf kloppen en giet de hete suiker in een dunne straal bij de eiwitten. Klop tot de eiwitten afgekoeld zijn en het schuim heel stevig is.
 4. Doe het schuim in een spuitzak met een rond mondje en spuit een toef op de onderkant van de koekjes die niet bedekt zijn met chocolade. Leg op iedere toef een chocolade koekje en laat ze 2 uur drogen.  Je kunt de koekjes 3 dagen in een goed afgesloten trommel bewaren.