It’s almost Valentines day. Honestly, I’m not really a Valentines day person. I don’t like the commercial part of Valentines day. What I do like, is to do something nice for my Valentine and for me is that to cook and bake something nice. Of course I can’t let Valentines day go by without a romantic recipe. Because I coudn’t choose, I have two recipes for you! The nicest part is that you need some similar ingredients, so if you want to make two desserts it’s possible. It depends on how much impression you have to make 😉

 

I think I liked Valentines day more when I was little, like 7 or 8 years old. I remember how nervous me and my firends were about whether we would get a Valentine’s card and from whom. When I moved out I found some old letters and cards. How cute was that! I remember the butterflies in my stomach and the part when you saw each other at scool and didn’t dare to look. I love that time! After  primary school I didn’t get unexpected cards anymore.. Honestly I secretly bale that!

 

The cutest thing anybody has ever done for me with Valentines was also in primary school. I think I was 10 years old and there was a boy in my class who had a big big crush on me. I didn’t like him that way, but I didn’t wanted to hurt him so I never gave him an answer. At Valentines day the doorbell rang and I opened the door. There was a bag with a heart shaped drum filled with heart shaped candy and a big card with his name on it. I wasn’t happy with it, but my parents made me call him to say ‘thank you’. At that moment I was soooo ashamed, but if I think of it right now it was super cute. Love is also difficult when you are young!

 

Do you have any cute or embarrassing love stories? I’m curious 🙂

Happy Valentines to all of you, my dear readers!

 

 

 

—————————-

 

 

 

Het is bijna Valentijnsdag. Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n fan van Valentijnsdag. Ik vind het te commercieel.. Wat ik wel leuk vind is om iets liefs te doen voor mijn Valentijn en voor mij betekent dat iets lekkers koken en bakken. Natuurlijk kan ik deze dag niet voorbij laten gaan zonder een romantisch recept. Omdat ik niet kon kiezen, heb ik twee recepten voor jullie! Het leukste is dat je in beide desserts een paar dezelfde ingrediĂ«nten nodig hebt, dus als je ze allebei wilt maken kan dat. Hangt er van af hoe veel indruk je moet maken natuurlijk 😉

 

Ik vond Valentijn leuker toen ik een jaar of 7 of 8 was. Ik weet nog hoe nerveus mijn vriendinnen en ik waren over of we een Valentijns kaart zouden krijgen en van wie. Toen ik uit huis ging vond ik een paar van die kaarten. Zo schattig! Ik weet nog dat ik bij het lezen vlinders in mijn buik kreeg en wanneer je dan op school kwam durfde je elkaar amper aan te kijken. Fantastisch toch? Na de lagere school heb ik helaas geen onverwachte kaarten meer gekregen. Stiekem baal ik daar best wel van ..

 

Het schattigste wat iemand ooit voor mij gedaan heeft met Valentijn was ook op de lagere school. Ik denk dat ik 10 jaar oud was en er was een jongen in mijn klas die erg verliefd op mij was. Ik vond hem niet leuk op die manier, maar ik wilde hem niet kwetsen dus ik heb dat nooit gezegd. Op Valentijnsdag ging de bel en toen ik open deed hing er een tasje aan de deur met een hartvormig blik met snoepjes en een grote kaart met zijn naam er op. Ik was er helemaal niet zo blij mee, maar van mijn ouders moest ik hem opbellen om hem te bedanken. Op dat moment schaamde ik me zo, maar als ik er nu aan denk was het eigenlijk super lief van hem. Liefde is zelfs moeilijk als je jong bent!

Hebben jullie nog leuke of beschamende verhalen? Ik hoor ze graag!

Fijne Valentijn voor jullie, mijn lieve volgers!

 

Strawberry dessert in a glass
makes 6

 

Ingredients

 • 4 g unflavoured gelatine
 • 250 g fresh (or frozen) strawberries, hulled and quartere
 • 150 g mascarpone cheese
 • 150 g double cream
 • 50 g powdered sugar
 • seeds from 1/2 vanilla bean
 • 150 g cookies at your choice (I used the leftover shortbread from the recipe below)
 • 200 ml double cream
 • 15 g vanilla sugar

 

Instructions

 1. Soften the gelatine according to the instructions on the envelope. Put the strawberries in a blender and pulse until you have a smooth puree.
 2. Pour into a small saucepan, and stir with the pan over medium heat, until the mixture boils. Remove the pan from the heat and add the gelatine. Stir until dissolved. Let cool to room temperature.
 3. Combine the double cream, mascarpone, powdered sugar and vanilla in a bowl and mix to soft peaks. Fold the mixture carfeully with a spatula through the strawberry puree.
 4. Crumb the cookies and put in your dessert glasses. Divide the mousse over the glasses and put into fridge for 2 hours.
 5. Just before serving, whip the double cream with the vanilla sugar to stiff peaks. Pipe the cream onto the strawberry mousse. Decorate with carmalized white chocolate, if you like (you can find the recipe in the other Valentines dessert below).

 

——————————————-

 

Aardbeien mascarpone mousse in een glas
voor 6 porties

 

 • 250 g aardbeien (vers of uit diepvries)
 • 150 g mascarpone
 • 2 blaadjes gelatine (4 g)
 • 150 ml slagroom
 • 50 g poedersuiker
 • zaadjes van 1/2 vanille stokje
 • Verkuimelde koekjes naar keuze  (ik gebruikte een restje van de shortbread koekjes die ik had gebakken voor het dessert hieronder, maar ook heel erg lekker met bijvoorbeeld bastogne of oreo koekjes!
 • 200 ml slagroom
 • 15 g vanille suiker

 

 Bereiding

 1. Laat de gelatine weken in een ruime kom met koud water. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine stukjes. Doe de aardbeien in de kom van een blender of maak met de staafmixer tot een gladde puree.
 2. Doe de puree in een pannetje en breng al roerend aan de kook. Wanneer het mengsel kookt haal je de pan van het vuur, knijp je de gelatine blaadjes uit en roer de uitgeknepen blaadjes door de puree. Zet de pan niet terug op het vuur, want als je de gelatine kookt werkt deze niet meer. Giet de puree door een zeef in een schaaltje en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
 3. Doe de slagroom, mascarpone en poedersuiker in een kom en klop tot zacht stijve pieken. De slagroom hoeft dus niet helemaal stijf te zijn. Spatel nu voorzichtig het roommengsel onder de aardbeienpuree.
 4. Verkruimel de koekjes en doe deze op de bodem van je dessertglaasje. Spatel voorzichtig de mousse op de kruimels en zet afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast.
 5. Net voor het serveren klop je de slagroom stijf met de vanille suiker. Spuit een toef op de toetjes en decoreer bijvoorbeeld met gekarameliseerde witte chocolade (zie dit recept), koekkruimels of suikerpareltjes.

Blackberry shortbread tarts with white chocolate cream
makes 6

Ingredients

Shortbread

 •  1 g salt
 • 15 g baking powder
 • 176 g caster sugar
 • 245 g all-purpose flour
 • 176 g unsalted butter, room temperature
 • 90 g egg yolk (about 6 eggs)

White chocolate cream

 • 110 g good-quality white chocolate, chopped
 • 1 cup (240 ml) + 2 tbsp double cream
 • 100 g mascarpone
 • 50 g powdered sugar

Carmelized white chocolate

 • 125 g white couverture chocolate, finely chopped
 • Blackberries (or other red fruit)

 

Instructions

Shortbread

 1. Cream together butter and sugar with the paddle attachment of your electric mixer, or an electric handheld whisk. Add the egg yolks bit by bit until fully incorporated.
 2. Add flour, baking powder and salt and mix until a dough is formed. Cover with plastic wrap and chill in the fridge for 30 minutes.
 3. Preheat the oven at 180℃(356F).
 4. On a piece of lightly floured baking paper, roll out the dough to a tickness of 1 cm. Bake in the center for 10 minutes.
 5. Remove the tray from the oven, use a round 5 cm cookie cutter and cut out rounds in the dough. Place back in the oven for a further 10 minutes or until a golden brown colour. Cut the same rounds again and leave to cool.

Carmelized white chocolate

 1. Stir chocolate continuously in a small saucepan over low heat until melted, golden brown and carmelised. Pour onto a baking tray lined with baking paper and chill until set (30 minutes to 1 hour). Coarsely chop.

White chocolate whipped cream

 1. Combine chopped white chocolate and 2 tablespoons double cream in a small metal bowl that fits on your pan. Set over small saucepan of simmering water and stir until white chocolate melts and mixture is smooth. Remove bowl from water and let cool to room temperature (about 10 minutes).
 2. Beat remaining double cream, mascarpone and powdered sugar in medium bowl until soft peaks form. Add the white chocolate and beat until stiff. Using a star-tipped piping tip, pipe cream in the centre of each shortbread biscuit. Place the blackberries around the cream.
 3. Pipe a spiral of cream on the top of each tart. Decorate with carmelized white chocolate.

 

——————————

 

 

Bramen shortbread taartjes met witte chocolade room
voor 6 taartjes

 

Shortbread

 • 1g zout
 • 15 bakpoeder
 • 176 g kristalsuiker
 • 245 g bloem
 • 176 g ongezouten boter
 • 90 g eigeel

Witte chocolade room

 • 110 g witte chocolade, fijngehakt
 • 240 ml + 2 eetlepels slagroom
 • 100 g mascarpone
 • 50 g poedersuiker

Gekarameliseerde witte chocolade

 • 125 g witte chocolade van goede kwaliteit, fijngehakt
 • Bramen (of ander rood fruit)

 

Bereiding

Shortbread

 1. Mix de boter en de suiker met de platte deeghaak in je keukenmachine (of met de handmixer) tot het romig is.
 2. Voeg het eigeel beetje bij beetje toe tot het volledig opgenomen is en voeg nu bloem en bakpoeder toe.
 3.  Haal het deeg uit de kom en wikkel in plastic folie. Leg het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 180 ÂșC.
 4. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en bestuif dit met bloem. Rol hier het deeg op uit tot dit ongeveer 1 cm dik is. Bak 10 minuten in het midden van de oven.
 5. Haal de bakplaat uit de oven en steek met een ronde vorm van 8 cm rondjes in het deeg. Doe de bakplaat terug in de oven en bak nog 10 minuten of tot het deeg goudbruin gekleurd is. Laat afkoelen

Gekarameliseerde witte chocolade

 1. Doe de chocolade in een klein pannetje en zet op laag vuur. Roer continu tot de chocolade gesmolten, goudbruin en gekarameliseerd is. Giet de chocolade op een stuk bakpapier en laat hard worden (30 minuten tot 1 uur). Hak fijn.

White chocolate room

 1. Dpe de witte chocolade met 2 eetlepels slagroom in een stalen of glazen kom die op je pan past. Zet de kom op een pannetje met kokend water en roer tot de chocolade gesmolten is en het mengsel glad is. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur (ongeveer 10 minuten).
 2. Klop de rest van de slagroom met de mascarpone en poedersuiker tot zachte pieken. Voeg de afgekoelde witte chocolade toe en klop tot stijve pieken.
 3. Schep de room in een spuitzak met een stervormig spuitmondje. Spuit room in het midden van ieder koekje. Plaats de bramen rond de room..
 4. Spuit een toef room op ieder taartje. Maak het taartje af met de gekarameliseerde chocolade.